Kitap Tanıtım Yazısı: Kutsal ve kutsallık hayatın çok geniş bir alanında yer alan önemli ve çoğu
zaman belirleyici bir kavramdır. Kutsal sözcüğü maneviyatla ilgili güçlü, ancak bir o kadar içeriği ve anlamsal
değeri değişken bir sözcüktür. Bu yüzden tanımlanması en zor olan sözcüklerdendir diyebiliriz, çünkü kutsal
şeylerle ilgili inanç ve pratiklerde tam anlamıyla bir bütünlük yoktur. Kutsal kabul edilen şeyler toplumdan
topluma, zamana ve mekâna göre hatta bireyden bireye değişiklik göstermektedir. İnsan davranışlarının
şekillenmesinde, ahlakın ve yaşam düzenin belirlenmesinde, hüküm verilen durumlarda, önem atfetmede, kimliğin
belirlenmesinde, ölçüsüzlüğü ve tutarsızlığı sınırlandırmada, tapınmada kutsal atfedilen somut ve soyut unsurlar
belirleyici özellikler kazanmaktadır. Sade bir unsuru görkemli ve değerli kılabilen bir kavramdır. Pek çok
kavramla da ilişkilidir. Bu anlamda dile, kültüre ve edebiyata birçok içerik kazandırmıştır. Neyin kutsal sayılıp
sayılmadığı ya da sayılamadığı da insan yaşamında önemli bir konudur. Kutsallığın çeşitli tasnifleri de
yapılmaktadır ve geniş bir alanı içermektedir. Ancak bu kitapta dil, kültür, edebiyat, sinema açısından metinlerde
kutsal ve kutsallık üzerine çalışmalar bulunmaktadır.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786256905528 |
Yayın Tarihi |
:2023-08-04 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Yerelden Ulusala Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü (Eastern Black Sea's Culinary Culture from Local to N |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:167 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:160 X 240 |