Bağların ilk çıkışı günümüzden yüz bin sene öncesinde başlayan ve binlerce yıllık gelişimin neticesi
olarak ortaya çıkan üzümün besin değeri ve şeker içermesi, yaygın tüketilmesinin de önemli bir sebebidir.
Şarabın miladı Hacı Firuz Tepesi’ndeki bir mağarada bulunan kaplardaki kalıntılarda saptanan tartarik
asidin M.Ö. 4500 yıl öncesini göstermesi ve yaş tayinin C14 metodu ile saptanması ile olmuştur. Şarap
başlangıçta asillerin, rahiplerin ve zenginlerin içeceği olmuş, daha sonra özgür erkekler ve kadınlara da
şarap içme hakkı verilmesiyle, şarap halkla paylaşılınca hem üretim artmış hem de yaygın tüketilmeye
başlamıştır...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054554874
Yayın Tarihi :2023-09-16
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Urla Yarımadası’nda Bağcılık Ve Şarapçılık Tarihi Gerçekler
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :192
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : E. Metin Güner
İlgili Eserler