Neden tuz? Tuz, çünkü mütevazı konuları daha yakından, daha derinlemesine ve daha uzun zaman dilimlerini göz önünde bulundurarak incelememiz gerektiğini düşünüyorum. Böylece yaşamın dokusunu parmaklarımızın arasında ovuşturacağımızı hissediyorum. Bir varlığını hissetme meseleside diyebiliriz.
Tuz, tabii, tuzluğun içindeki haliyle, gündelik bir nesne. Toplar atılarak, davullar çalınarak sözünü ettiren bir nesne değil. Ancak tuz insan için hep değerli olmuş, insan tuza hep değer vermiş; çünkü dipfriz öncesi çağlarda yiyecekler tuzlanarak muhafaza edilmiş; turşular kurulmuş, peynir yapmak için tuza ihtiyaç duyulmuş, zeytin, et ve balık tuzlanarak saklanmış, tansiyon düşmesi tuzla geçirilmiş.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9789756403211 |
Yayın Tarihi |
:2000-01-01 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:358 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap kağıdı |
Boyut |
:135 X 210 |