Milletlerin hayatındaki değişim ve dönüşümleri farklı yönleriyle ve en geniş ölçüde yansıtan edebî metinler arasında romanların ayrı bir yeri vardır.

XIX. yüzyıl, Osmanlının yüzünü Batıya döndüğü; siyasî, fikrî ve edebî alanda hızlı yenilik ve değişimlerin yaşandığı bir yüzyıldır. Türk Romanında Avrupa adını taşıyan bu araştırmanın hedefi, ilk dönemde batının Türk aydını ve sanatkârı tarafından nasıl değerlendirildiğini, Avrupanın sosyal ve iktisadî durumuna kısaca kültür ve medeniyetine dair meselelerin romanlarda ne şekilde ele alındığını tespit etmektir.

Elinizdeki eser, Avrupa kültür ve medeniyetine ait değerlerin Ahmet Midhat Efendi, Şemseddin Sami, Namık Kemal, Samipaşazâde Sezai, Recaizâde Mahmut Ekrem, Mizancı Murat, Fatma Âliye Hanım, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Halit Ziya Uşaklıgil, Mehmet Rauf, Nabizâde Nazım, Safvetî Ziya ve Safvet Nezihî gibi Türk edebiyatının öncü isimlerinin romanlarında kendisine ne ölçüde yer bulduğunu ele alırken, diğer taraftan Avrupa kültür ve medeniyetinin romanlar üzerinden Türk toplumunun sosyal hayatına nasıl yansıdığını incelemektedir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786055397708
Yayın Tarihi :2013-02-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :772
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Ahmet Koçak
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler