Yiyecek içecek sektöründe işletmelerin sürdürülebilirliği için yetenekli şeflerin yaratıcılığı, gıda güvenliğinin ve kalitesinin sağlanması kadar işletmenin iktisadi yönetimi de önemlidir.Restoranların kar/zarar ve bütçe hesaplamalarının temelinde gıda maliyetinin hesaplandığı “temel mutfak matematiği” yer almaktadır. Yönetim muhasebesine geçmeden önce bir pazar alışverişinden profesyonel bir davet organizasyonuna kadar geniş kapsamda örnek problemleri olan geleceğin şefleri için yararlı, pratik ve anlaşılabilir bir kaynağa ihtiyaç vardır.Bu kitap mutfak matematiği dersi notlarından yararlanılarak tasarlanmıştır. Ülkemizde henüz böyle bir kitap yayınlanmamış olması nedeni ile önemli bir açığı kapatması için tasarlanmıştır. Yiyecek içecek sektöründe çalışmaya yeni başlamış aşçıların yanı sıra Aşçılık Meslek Liselerinde, Meslek Yüksek Okullarında ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde ders kitabı olarak okutulmak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca mutfak problemleri sayesinde ileri sınıf ilk öğretim öğrencileri için ve Excell uygulamaları ile Temel Excel eğitimleri için yardımcı kaynak niteliğinde örnekler içermektedir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786258174793
Yayın Tarihi :2024-06-11
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Temel Mutfak Matematiği ;(Çözümlü Sorularla Detaylı Anlatım, Deneme Soruları ve Excel Uygulamaları)
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :180
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :140 X 215
Emeği Geçenler :
Yazar   : Özge Seçmeler
Yazar   : Gökhan Taşpınar
İlgili Eserler