15. ve 16. yüzyıllarda Osmanlı mutfağı hangi yemeklerden oluşuyordu? Padişahların sofralarında hangi yemekler bulunuyordu ve bunlar nasıl pişiliyordu? Günümüz pişirme tekniklerinden ve beslenme alışkanlıklarından farklı olan bu sofra kültürünün temel özellikleri nelerdi?
Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Stefanos Yerasimos Sultan Sofraları adlı kitabında bildiklerimizi birkaç yüzyıl gerisine götürüyor.
Tek kopyası İstanbul´da Bayezid Devlet Kütüphanesi´nde bulunan, Mehmed bin Mahmud Şirvani´nin derlediği yemek tariflerini içeren yazmadan hareketle, sultanların sofralarında bulunan yemeklerin yapılışını günümüze uyarlıyor -yazmanın orjinal metniyle birlikte.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789750803864
Yayın Tarihi :2002-05-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Sultan Sofraları
Baskı Sayısı :5.Baskı
Sayfa Sayısı :146
Kapak :Karton
Kağıt :
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Stefanos Yerasimos
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler