Safranbolu, Kültürel Kimliğimizin Derinliğini,
Sanatsal Zarafetimizi Ve Estetiğimizi Dünyaya Anlatabileceğimiz, Yaşayan Bir Masal Şehri.
Elinizdeki Kıymetli Eser, Bu Çabanın Takdire Şayan Örneklerinden Biri. Bölgenin Bin Yıllık Yemek Kültürünün Tarihsel Geçmişinin Ve Gelişiminin Anlatıldığı, Safranbolu Özelinde Yörenin Yemek Ve Sofra Kültürünün Akademisyen Titizliği Ve Sanatçı Duyarlılığıyla Yazıya Döküldüğü, Her Türlü Takdirin Üstünde Bir Çalışma.
Bugün Bir Kısmı Aramızda Olmayan Sekiz Anıt Şahısla Yapılan Sözlü Kültür Çalışması, On Bir Seçilmiş Ana Yemek Ve Tatlının Tarihsel Sürecinin Anlatılarak Tarifinin Yapıldığı, Bölgemizin Gastronomi Hafızasında Bulunan 135 Farklı Lezzetin Yazılı Metinlere Aktarılıp Sonsuzlaştırıldığı, Yüzden Fazla Kaynakçadan Yararlanılarak Hazırlanan Eşsiz Bir Kültür Ve Sanat Atlası.
Yeni Safranbolulu” Kıymetli Mimar, Akademisyen Ve İşletmeci Hemşerimiz Bilge Mimarların” Takipçisi Ve Temsilcisi İbrahim Canbulat’a, Geleneğimizin Yaşatılması Ve Genç Kuşaklara Aktarılması Gayreti, Sözlü Tarihimizi Ve Soyut Kültürel Mirasımızı Kayda Alarak Ebedileştiren Eşsiz Eseri İçin Şükranlarımı Sunuyorum.
KEMAL ÇEBER
KARABÜK VALİSİ
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786254130472 |
Yayın Tarihi |
:2023-12-22 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Safranbolu Sofrası - Bir Tarih ve Etnografya Çalışması |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:276 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:170 X 220 |