Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi'nin 7. cildinde Edward Gibbon'ın odak noktası Anadolu ve Ortadoğu. Haçlı seferlerini oluşturan saikler üzerinden ilerleyen Gibbon, Avrupalıların Anadolu ve Ortadoğu'da yaptıkları savaşların detaylarını aktarıyor bizlere. İstanbul'u, Kudüs'ü, Suriye'yi, Antakya'yı vs. ele geçiren haçlıların buralarda kurdukları krallıklarda neler yaptıklarını ve sonunda buraları nasıl kaybettiklerini irdeliyor. Gibbon bu noktada ayrıca Katolik ve Ortodoks bölünmesine kısaca değiniyor ve yıkımın eşiğine iyice yaklaşan Bizans İmparatorluğu'nun içinde bulunduğu karmakarışık durumu, taht kavgalarını, iç savaşları vb. de masaya yatırıyor.

Gibbon son iki bölümü Osmanlı ve Moğol imparatorlarına ayırıyor. Cengiz Han ile başladığı bu yolculuğa Timur ve Osmanlılar ile devam ediyor. Hem Cengiz'in hem de Timur'un Uzak Asya'dan Avrupa'nın içlerine kadar uzayan muazzam imparatorluklarını, bu imparatorların sosyal, askerî ve idari yaklaşımlarını da irdeleyerek gözler önüne seriyor. Osmanlıların kuruluşu ve ilerleyişini ilk dört sultan üzerinden anlatmaya başlayan Gibbon, Timur ile Bayezid'i savaşa sürükleyen süreç ve Osmanlıları Fetret Devri'ne sokan savaşları hakkında detaylıca bilgi verdikten sonra Bayezid'in oğullarının iç savaşlarını farklı kaynaklar ışığında inceliyor. 7. cildin son noktasını ise II. Murat'ın İstanbul'u kuşatmasıyla koyuyor.Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi'nin 7. cildinde Edward Gibbon'ın odak noktası Anadolu ve Ortadoğu. Haçlı seferlerini oluşturan saikler üzerinden ilerleyen Gibbon, Avrupalıların Anadolu ve Ortadoğu'da yaptıkları savaşların detaylarını aktarıyor bizlere. İstanbul'u, Kudüs'ü, Suriye'yi, Antakya'yı vs. ele geçiren haçlıların buralarda kurdukları krallıklarda neler yaptıklarını ve sonunda buraları nasıl kaybettiklerini irdeliyor. Gibbon bu noktada ayrıca Katolik ve Ortodoks bölünmesine kısaca değiniyor ve yıkımın eşiğine iyice yaklaşan Bizans İmparatorluğu'nun içinde bulunduğu karmakarışık durumu, taht kavgalarını, iç savaşları vb. de masaya yatırıyor.

Gibbon son iki bölümü Osmanlı ve Moğol imparatorlarına ayırıyor. Cengiz Han ile başladığı bu yolculuğa Timur ve Osmanlılar ile devam ediyor. Hem Cengiz'in hem de Timur'un Uzak Asya'dan Avrupa'nın içlerine kadar uzayan muazzam imparatorluklarını, bu imparatorların sosyal, askerî ve idari yaklaşımlarını da irdeleyerek gözler önüne seriyor. Osmanlıların kuruluşu ve ilerleyişini ilk dört sultan üzerinden anlatmaya başlayan Gibbon, Timur ile Bayezid'i savaşa sürükleyen süreç ve Osmanlıları Fetret Devri'ne sokan savaşları hakkında detaylıca bilgi verdikten sonra Bayezid'in oğullarının iç savaşlarını farklı kaynaklar ışığında inceliyor. 7. cildin son noktasını ise II. Murat'ın İstanbul'u kuşatmasıyla koyuyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786050695991
Yayın Tarihi :2020-08-29
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi 7. Cilt
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :164
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :130 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Edward Gibbon
Çevirmen   : Asım Baltacıgil
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler