UZUN BİR TARİHSEL KÖKTEN BESLENEREK GELİŞEN OSMANLI MUTFAĞI ZENGİN BIR ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP. OSMANLI MUTFAĞINDA BİRÇOK LEZZET, YEMEKLERDE BİR ARADA BULUNMAKTA. MEYVELİ ET YEMEKLERİ, SÖZ KONUSU LEZZET ÇEŞİTLİLİĞİNİN DİKKAT ÇEKİCİ ÖRNEKLERİNDEN. NİTEKIM AYVA, ERİK, KAVUN, KAYISI VE ÜZÜM GİBİ BİRÇOK MEYVE ET YEMEKLERİNDE SIKLIKLA KULLANILMIŞ. OSMANLI MEYVELİ ET YEMEKLERİ KİTABI HEM BİZZAT DENEYİMLEYEBİLMENİZ HEM DE GELECEK KUŞAKLARA AKTARABİLMENİZ ADINA, UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SEÇİLİ TARİFLERİ SİZLERE SUNAN BİR ESER. KİTAP HULVİYE-FERHANE AŞI’NDAN HUBEYŞİYE’YE, İSTOFATO KUM-MAKARONYA’DAN ERİK DOLMASI’NA, HÜNKÂR PİLAVI’NDAN CURCANİYE’YE KADAR BİRÇOK MEYVELİ ET YEMEĞİ TARİFİNİ VE BESİN DEĞERİNİ, KÜLTÜREL VE TARİHÎ BİLGİLERLE BİRLİKTE SUNMAKTA. ALANINDA UZMAN AKADEMİSYENLER VE ARAŞTIRMACILAR TARAFINDAN HAZIRLANAN BU KİTAP, OSMANLI MEYVELİ ET YEMEKLERİNİN GÜNÜMÜZE KAZANDIRILMASI BAKIMINDAN HEM TEORİK HEM DE PRATİK KATKILAR ORTAYA KOYMAKTA.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786254130120 |
Yayın Tarihi |
:2022-05-10 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Osmanlı Meyveli Et Yemekleri |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:160 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:170 X 225 |