Evet, bu bir yemek kitabı. Ancak amacım sizlere yalnızca yemek tarifleri vermek değil, aynı zamanda bilinçli beslenmeden, toprak ananın doğal ritmine, yani mevsimlere göre diyetimizi ayarlamaktan, ne yersek ve nasıl hazırlarsak daha sağlıklı olacağımızdan, diyetimizdeki doğru ve yanlış besinlerden ve üzerinde yaşadığımız dünyanın geleceği için nasıl daha duyarlı olabileceğimizden söz etmek. Bölümler arasında, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlere, satın alırken dikkat etmemiz gereken kurallara, hangi mevsimde ne almamız gerektiğine ve doğal besinlerin bilmediğimiz kullanım alanlarına ilişkin bilgiler bulacaksınız. (Önsöz´den)

İlkbahar için dört çorba; yedi salata ve meze; üç pilav ve makarna; dokuz ana yemek; yedi tatlı; beş börek, çörek ve ekmek tarifi... Yaz için dört çorba; dokuz salata ve meze; dört pilav ve makarna; on iki ama yemek; sekiz tatlı; beş börek, çörek ve ekmek tarifi... Sonbahar için altı çorba; on salata ve meze; altı pilav ve makarna; on ana yemek; yedi tatlı, dört börek, çörek ve ekmek; kışa hazırlık için sekiz özel turşu, salça, sirke vb tarifi... Kış için dokuz çorba; yedi salata ve meze; beş pilav ve makarna; dokuz ana yemek; dokuz tatlı; dört börek, çörek ve ekmek tarifi... Toplam 171 özel tarifle, ağzının tadını bilenlere dört mevsim afiyet olsun.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9799753293807
Yayın Tarihi :2002-05-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Mevsimlerle Gelen Lezzetler
Sayfa Sayısı :216
Kapak :Karton
Kağıt :1.Hamur
Boyut :150 X 180
Emeği Geçenler :
Yazar   : Tijen İnaltong
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler