Ülkemizin en zengin mutfaklarından birine sahip olan Ayvalık´ın, yemek kültürüne ve 1923 mübadelesi sonucunda oluşan sosyal dokusuna ayna tutan kitap aynı zamanda birbirinden lezzetli yemek tariflerini de içermektedir. Egenin iki yakasından sentezler içeren yemeklerin isimleri de son derece ilginç. Kitapta ki tarifler basit, pratik ve son derece sağlıklı. Zeytinyağının kaynağı olan Ayvalık yöresinin yemeklerini bu kitaptan bir kez deneyenler bir daha asla vazgeçemeyecekler.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789751025753
Yayın Tarihi :2000-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Kydonia - Ayvalık Mutfağı; Ege'nin Arka Bahçesi
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :176
Kapak :Karton
Kağıt :Kuşe
Boyut :195 X 275
Emeği Geçenler :
Yazar   : Erkan Acurol
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler