"Bu çalışmanın ana amacı genellikle İstanbul´un saray mutfağı kaynaklı geleneksel yemekleri Türkiye´nin büyük şehirlerinde yapılmaya devam ederken ara sıra değişik yöresel yemekler yapmak isteyenlere başvurabilecekleri bir kaynak oluşturmaktadır. Bir diğer amaç da son yıllarda Anadolu´dan büyük bir göç alıp metropol haline gelmiş olan şehirlerimizde ailesinin geldiği yörenin yemeklerini pişirmek isteyen ikinci ve sonraki kuşaklara kaynak oluşturmaktır...
(Arka Kapak´tan)

İçindekiler

Çorbalar
Salatalar, Turşular ve Mezeler
Yumurta Yemekleri
Deniz Ürünleri
Et Yemekleri
Sakatat Yemekleri
Köfte Yemekleri
Kümes ve Av Hayvanları
Sebze Yemekleri
Pilavlar
Hamur İşleri ve Ekmekler
Hoşaflar, Şerbetler ve Reçeller
Tatlılar

Ölçüler - Ek Sözlük - Yemek tariflerinin illere göre dağılımı - Yayında emeği geçenler - Kaynakça

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789753294959
Yayın Tarihi :2016-10-31
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız
Baskı Sayısı :5.Baskı
Sayfa Sayısı :660
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :186 X 180
Emeği Geçenler :
Yazar   : Deniz Gürsoy
Yayın Yönetmeni   : Senay Haznedaroğlu
Grafiker   : Deniz Çorbacıoğlu
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler