Renkleri ve kokularıyla
dünya mutfaklarının vazgeçilmezleri baharat
ve kokulu otlarla ilgili bilmek istediğiniz her şey!
120 çeşit
baharat ve kokulu otun nitelikleri... Anavatanları,
tarihsel süreçteki yolculukları, botanik özellikleri, Latince
tanımları
ve Türkçe'de en yaygın kullanılan adları... Duyduğunuz,
hiç bilmediğiniz ve de varlıklarıyla, kullanımlarıyla sizi
şaşırtacak
malzemelere dair bilgiler, tek bir kitapta elinizin altında.
80'den fazla,
ızgarada ve tencerede pişen etlerden sebzelere,
çaylardan, soslara, hamur işlerinden tatlılara kadar çok çeşitli
yiyecek içecekte kullanılan, farklı mutfaklardan dünyaca
ünlenmiş
baharat ve kokulu ot karışımları...
150'den fazla,
kimi klasikleşmiş, kimi gizli kalmış yiyecek, içecek tarifleri ve
ölçekli karışımlar ile hem profesyonel aşçılar, hem de
kendi mutfağının şefi olarak parlamak isteyenler için tam bir
hazine.
Dünya mutfaklarını biçimlendiren, zenginleştiren baharat
ve
kokulu otların güzelliklerine, çeşitliliğine,
kullanım inceliklerine övgü niteliğindeki bu eser,
aynı zamanda mutfaklarımız için temel bir başvuru kitabı.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9789753299800 |
Yayın Tarihi |
:2019-11-18 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:456 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:1.Hamur |
Boyut |
:160 X 230 |