Her bir şehrimiz, ilçemiz, köyümüz kendine has kıymetler barındırıyor. Doğadan beşeri unsurlara bu özgün değerleri korumak ve geliştirerek geleceğe taşımak bireysel ve toplumsal olarak ne de önemli. Kalıcı gelişimin temeli için de bu şart.Bunun yolu bellek imgeleri olan kent, mekân, insan ve kültürü birlikte anlamlandırmaktan geçiyor. Yemek kültürü, gıda ve aşçılık bu özelliklerin hepsiyle ilintili hem günlük pratiklerimizi hem de derin kültürel kodlarımızı barındırıyor. Türk mutfak kültürü dünyanın en zengin mutfaklarının başında ve onunla ilgili geliştirilecek, çalışılacak çok alan var.Güzel ilçe Mengen de dünyada kendine has biçimde uzun müddetlerdir, kentlere aşçı gönderiyor. Aşçılar farklı ülke, kent, mekân ve kurumlarda başka memleketlerden meslektaşları ile beraber sanatları ile var oluyorlar. Meslekli olmak kavramına da özgün katkı sunuyorlar.Bu çalışmada hayat boyu öğrenme, eğitim, usta çırak ilişkisi, güven, çalışkanlık gibi değerli hasletler barındıran bu meslek, kültürel miras, belgeler, insan ilişkileri kent ve mekân bağlamında ele alınıyor. Kültürün çağımızda yaşatılmasına yardımcı olabilecek bazı kavram ve uygulamalara da kısaca değiniliyor.Mengen aşçılık geleneğinin bir Türkiye mirası olduğu düşüncesiyle...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786057789129
Yayın Tarihi :2020-11-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :128
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap kağıdı
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Tanju Tatlı
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler