Bol yağmur, yeşillik, hamsi, mısır, karalahana memleketi olarak bilinir Karadeniz... Oysa Karadeniz batısından doğusuna kocaman bir kültürler yumağıdır. Bolu'nun tepelerinden Artvin'in şaşırtıcı zeytinlerine dek bir rota izlerseniz tereyağının, kaymağın, tuzun, hamurun her türlü lezzetini tadarsınız.
Sütlü erişte, kedibatmaz, melengütçeği, dartı, çullama, çıraklar böreği, buharda pişirilen tavuk hamuru, çöven ekmeği, beyaz baklava, iskilip dolması, kiraz tuzlusu kavurması, fasulye turşusu, mıhlama, hamsili pilav, kuru meyvelerden yapılan kokoç çorbası, tokat kebabı, amasya çöreği, laz böreği.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786051069500
Yayın Tarihi :2015-09-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Karadeniz Yemekleri
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :460
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :200 X 230
Emeği Geçenler :
Yazar   : M. Faruk Bayrak
Grafiker   : Gökhan Burhan
Yayın Yönetmeni   : Mustafa Küpüşoğlu
Fotoğrafçı   : Şevket Kızıldağ
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler