Bir bolluk bereket yeridir Güneydoğu. Hem doğa verir, hem de insanı çok şey bilir. Atalarının damak tadına sadıktır Güneydoğulular; eti, yağı, yoğurdu, bulguru çok severler. Güneydoğu dışarıda kebap, lahmacun, baklava üçgenine sıkışmış olsa da Güneydoğulu bilir kendi zenginliğini. Dağlardan toplanmış yabani otlarla yemekler yaparlar; en sevdikleri kengerdir. Bir köfte diyarıdır aynı zamanda. En meşhur çiğköftesinden tutun da, içli köftelere, guduklara kadar pek çok köftesi vardır. İçli köfte hamuru en ince burada açılır, en maharetli eller buradadır. Kuruluk dedikleri kuru patlıcan, haylan kabağı, acur, biberle veya bunların tazeleriyle nefis dolmalar yaparlar. Hatta has dedikleri marulun bile dolması olur. Bulgur ve dövme mutfağın en önemli malzemeleridir nefis bulgur pilavları yapılır. Tatlıları zaten malum. En güzel kadayıflar, en güzel baklavalar burada yapılır.
Kitabın sayfalarını çevirdikçe Güneydoğu'nun o cefakâr kadınlarını, kebap ustalarını, fırıncılarını, baklava ustalarını geçirin aklınızdan. Denediğiniz tarifler hoşunuza giderse, bir onlar, bir de bu kitabı hazırlayan bizler çok memnun olacağız..

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786051069487
Yayın Tarihi :2015-06-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Güneydoğu Anadolu Yemekleri (Ciltli)
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :450
Kapak :Ciltli
Kağıt :Kuşe
Boyut :200 X 230
Emeği Geçenler :
Yazar   : M. Faruk Bayrak
Grafiker   : Gökhan Burhan
Yayın Yönetmeni   : Mustafa Küpüşoğlu
Fotoğrafçı   : Şevket Kızıldağ
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler