En güzel mirasımız hikâyelerimiz...

Çağdaş edebiyatımızın duyarlı yazarlarından Müge İplikçi, doğaya ve insana ilişkin lirik bir hikâye anlatıyor. Çevre kirliliğini eksenine alan, korkuya ve zorbalığa karşı arkadaşlık, dayanışma ve iyiliği yücelten roman, geçmişe ve bugüne tanıklık eden bir kurgu içinde, iyi-kötü, geçmiş-gelecek, güzel-çirkin gibi karşıtlıkları düşündürüyor. Müge İplikçi'nin unutulmaz karakterleri Belgrad Ormanı'nda cesaret ve umut dolu bir zaman yolculuğuna davet ederken, sanatçı Huban Korman'ın renkli desenleri zamanlararası geçişleri boyutlandırıyor.

Neşe, arkadaşlarıyla birlikte ormanın en ilginç hikâyesini bulursa, Ormanın Mirası adlı televizyon programına katılacaktır. Ancak, ormandan güzel bir hikâye çıkarmak artık olanaksızdır. Bir zamanlar su bendi ve ağaçlarıyla muhteşem olan bu yer, büyük bir çöplüğe dönüşmüş, Mays Canavarı'nın krallığı olmuştur. Ama bir gün Neşe'nin annesi, ormana, otizmli arkadaşlarına ve Günaydın Bendine ilişkin öyle bir anı paylaşır ki, çocuklar yeniden umutlanır...

Müge İplikçi: 1966'da İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Kadınların çağımızdaki konum ve ilişkilerini ele aldığı öykü ve romanlarıyla tanınan, eserleri çeşitli dillere çevrilen İplikçi, 1996 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri birinciliğini ve 1997 Haldun Taner Öykü Ödülü üçüncülüğünü aldı. Günışığı Kitaplığı'nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı ilk gençlik romanı Yalancı Şahit (2010), yayımlandığı yıl Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından, Yılın En İyi Gençlik Romanı Jüri Özel Ödülü'ne değer görüldü. İstanbul'un semt tarihi dizisi kapsamında, çocukluk anılarını Koşuyolu: Dünyalar Kadar (2010) adıyla kitaplaştırdı. İlk çocuk kitabı Uçan Salı'dan (2010) sonra, Kibele adlı Antik Çağ teknesinin Akdeniz'deki yolculuğundan esinlenerek Acayip Bir Deniz Yolculuğu'nu (2012) yazdı. Kömür Karası Çocuk'la (2014) göçmenliğe çocuk gözünden selam yollayan İplikçi'nin Saklambaç (2013; ON8) adlı gençlik romanını, Babamın Ardından (2015) adlı romanı ve çocuk kitabı Dondurmam Tılsım (2016) izledi. Çok Özel İsimler (2017) ve Sil Baştan (2019) adlı romanlarının ardından çocuk romanı Günaydın Bendi'yle (2019) çevre kirliliğine dikkati çeken yazar, eşiyle birlikte İstanbul'da yaşıyor; bir oğlu var.

Huban Korman: 1959'da İstanbul'da doğdu. 1983'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin (bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Reklam ajanslarındaki çalışmalarını sürdürürken çok sayıda çocuk kitabı resimledi ve çocuk dergileri için desenler yaptı. 2008'de illüstrasyon dalında Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) Onur Listesi'ne alındı. Birçok ödül kazanan ve 2020 Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) adayı olan Korman, İstanbul'da yaşıyor, bir oğlu var.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786057797001
Yayın Tarihi :2020-01-07
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :120
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Müge İplikçi
Editör   : Müren Beykan
Resimleyen (Çizer)   : Huban Korman
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler