En basit tanımıyla "iyi yemek yemenin bilimi ve sanatı" olarak bilinen Gastronomi
kavramı günümüzde güzel sanatlar, sosyal bilimler ve doğa bilimleri ile ilişkilendirilmektedir.
Tarih öncesi dönemlerde fizyolojik ihtiyaçları karşılayabilmek adına önem taşıyan
yemek yeme eylemi zamanla keyif ve haz veren yönünü ortaya çıkararak bakış açısını da
değiştirmeye başlamıştır.
Edebiyattan resime, heykelden sinemaya sanatın çok farklı alanları tarih boyunca
mutfak ile kesişmiştir. Multidisipliner çalışma ekseninde dokuz bölümden oluşan bu eserde de
sanat, siyaset, turizm, sinema, tarih ve işletme gibi konuların gastronomi ile ilişkisinin
okuyucuya aktarılması amaçlanmıştır.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786256894136 |
Yayın Tarihi |
:2023-06-20 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Gastronominin Disiplinlerarası Yolculuğu |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:196 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:160 X 235 |