Doğa dostu bir gezginin aradığı en temel şeylerin, büyüleyici doğal güzellikler ve bölgenin damak tadını yansıtan yöresel yemekler olduğunu hepimiz kabul ederiz. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yürüyüş yollarının anlatıldığı Kültür Rotaları Kitaplığı'nın dördüncü kitabı olan Gastronomi Yolu işte bu noktadan yola çıkıp, Türkiye'de bir ilk olarak doğa, tarih ve mutfak kültürünü buluşturan bir ekoturizm çalışmasına imza atıyor.

Yüksek bozkırlar, gür ormanlar ve yemyeşil yaylaların ortasında kurulmuş ve insanlık tarihine binlerce yıldır mesken olmuş bir lezzet durağı olan Çorum'da gezerken, ülkemizin en uzun nehri unvanını taşıyan Kızılırmak havzasının verimliliğiyle beslenen zengin bir mutfak kültürüyle tanışacaksınız.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789757638674
Yayın Tarihi :2014-11-12
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :134
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Ersin Demirel
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler