Kitap Tanıtım Yazısı : Deneyim ekonomisinin baskın olduğu günümüzde destinasyon yöneticileri ve uygulayıcıları turistlere sunmuş
oldukları turizm deneyimini zenginleştirmek ve deneyimin kalitesini arttırmak için turizmin farklı türleri ile ilgilenmeye başlamışlardır.
Farklı turizm deneyimlerine odaklanan turizm destinasyonları sahip oldukları turistik çekim unsurlarına yoğunlaşarak ziyaretçi sayısını
arttırmak ve rekabet gücü sağlama çabası içerisine girmiştir. Modern turistlerin beklentileri ve farklılaşan talepleri destinasyonların sahip
oldukları yerel turistik kaynakları pazarlama ve tanıtım araçlarında kullanmasını zorunlu kılmıştır. Bu yerel kaynaklar arasında değerli bir
konumda olan yerel gastronomik ürünler turistler tarafından destinasyon ziyaretinde yoğun bir şekilde deneyimlenmek istenmektedir.
Destinasyona ait kültürel izler ve değerler taşımasından dolayı önemli bir destinasyon pazarlama aracı olarak kabul edilen yerel mutfak
kültürleri turistlerin destinasyon tercihlerinde önemli bir faktör olarak görülmektedir. Aynı zamanda destinasyon kimliği ve imajı ile
yakından ilişkili olan yerel mutfaklar, turistler için bazen ana seyahat nedeni olarak görülebilmektedir. Dolayısıyla gastronomi
deneyimlerinin yapısını keşfetmek ve bileşenleri ortaya koymak destinasyonlara pazarlama stratejileri geliştirebilmeleri açısından önemli
fırsatlar sunmaktadır.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786256905283 |
Yayın Tarihi |
:2023-05-02 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Gastronomi Turizmi Deneyimsel Perspektiften İnceleme |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:220 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:160 X 240 |