M. Ömür Akkor, erken dönem İslâm mutfak kültürüne dair zihinlerde daha ayrıntılı bir resim oluşturabilme ve bu kültüre mütevazı bir katkı sağlama umuduyla yola çıkıyor. Derin bir araştırma sonucunda coğrafyanın koşulları, yetiştirilen ürünler, hayvancılık, kullanılan kap kaçak, pişirme yöntemleri, yeme adabı gibi dönemin yemek ve yeme kültürünü oluşturan her unsur bir bütün olarak değerlendirilerek bu tarifler oluşturuldu. İki yıllık bir araştırmanın sonunda İslâm coğrafyasında 6 ve 12 yüzyıllar arasında kullanılan tabaklar müze koleksiyonlarından seçilerek bu kitap için tekrar üretildi. Erken Dönem İslâm Mutfak Sanatı ve Kültürü bir yemek kitabı olmanın yanı sıra dönemin yemek kültürü ve hafızasını oluşturan tüm mirasın bir özetidir.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786258094152
Yayın Tarihi :2022-04-04
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :296
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :194 X 238
Emeği Geçenler :
Yazar   : Ömür Akkor
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler