Yeşil çaydan Earl Grey'e... Seylan'dan Rize'ye
bütün bir çay kültürü. Çayı demlemek yetmez,
kültürünü de bilmeli diyenlere rehber kitap...
Elinizde, 1912'den sonra (özel amaçlarla çeşitli çay
şirketlerinin yayımladıkları hariç tutulursa) Türkiye'de
yazılmış ilk telif çay kitabı.
Çayın beş bin yıllık uzun tarihi... Çay bitkisinin kökeni,
yetiştirilmesi, hasatı... Türkiye'de çayın geçmişi...
Çin'de, Rusya'da, Yemen'de, Amerika'da, Hindistan'da,
Tunus'ta, Tibet'te, Afganistan'da, İrlanda'da çay saati...
İngiltere'de beş çayı... Japonya'da çay seremonisi...
Semaverin kökeni ve kullanışı.... Çay demleme sanatı...
Fal meraklılarına çay falı... Demlikte kalmış çayın
yararları... Çayın sağlığa yararları ya da zararları... Her
türlü bitki çayı... Dünyada görebileceğiniz her çeşit
çay... Dünyadan farklı çay tarifleri ya da karışımları ve
ustalarından demleme teknikleri... Ünlü çay tiryakileri...
Çay tadım tekniği... Çay hakkındaki bilgi kaynakları, en
iyi çay bahçeleri... Çayın tarihçesi... Ayrıca kapsamlı
bir çay terimleri sözlüğü...
Bütün bunlar, Çilingir Sofrasında Rakı, Çilingir
Sofrasında Rakı Mezeleri, İnceliklerin Kadehinde
Şarap, Zengin Sofraların Lüks Tadları, Harcıâlem İçki
Bira, Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz Kitapları
yazarı Deniz Gürsoy'un kaleminden...
Ferah çaylarınız olsun.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789753299701
Yayın Tarihi :2019-10-14
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :168
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :150 X 180
Emeği Geçenler :
Yazar   : Deniz Gürsoy
Yayın Yönetmeni   : Senay Haznedaroğlu
Grafiker   : Deniz Çorbacıoğlu
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler