Balık, insanlığın başta gelen besinlerinden biridir. Proteininin bol olması, pek çok vitamini, fosfor ve kalsiyumu içermesinden dolayı büyük besin değeri taşır. Aynı zamanda da çok lezzetli bir yiyecektir.
Türk ve dünya mutfaklarında bu değerinden ötürü balık yemeklerinin beslenmede seçkin bir yeri vardır. Balık yemekleri yüzyıllar boyu gösterişsiz aile sofraları yanında, şölen sofralarında da baştacı olmuştur.
Bu kitap sınırlı çerçevesi içinde, evde yapılması ucuz ve kolay balık yemeklerini basit, anlaşılır bir biçimde öğretmek amacıyla hazırlandı. Balığın besin değerinin doğrudan en lezzetli bir biçimde sunulduğu ayrıntılı tarifleri ve bu konudaki mutfak bilgilerini burada bulacaksınız.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9789754681147 |
Yayın Tarihi |
:1995-01-01 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Balık Yemekleri; Türk ve Avrupa Mutfaklarından |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:168 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:2.Hamur |
Boyut |
:135 X 195 |