Elinizde tutmakta olduğunuz bu çalışma, Latince ana kaynaklardan doğrudan yapılan tercümelerle birlikte, Romalıların yemek kültürünü oluşturan ana araçlarını, tariflerini ortaya koymakta ve yemek kültürünün toplum üzerindeki etkilerini, günlük hayatta ve eğlence hayatında yemeğin rolünü, en çok tüketilen gıdaların hazırlanma süreci ve bir Romalının yemeğe verdiği anlamı ele almaktadır. Bunların ötesinde, tarihin yemek kültürü üzerinden okunabilirliğine ve yemek kültürünün, tarih disiplini kapsamında yapılan çalışmalarda tamamlayıcı bir unsur olduğuna vurgu yapmaktadır. “Her medeniyet köklerini mümkün olduğunca eskiye dayandırma eğilimindedir. Bu bağ ne kadar uzağa erişirse o kadar gurur vericidir. Günümüz Avrupa medeniyetinin kökleri Antik Roma ve Antik Yunan dünyasına kadar geri götürülmekte, herkes gibi onlar da atalarıyla, onların gelişmişlik düzeyleriyle övünmektedirler. Bu övünç çok da haksız değildir zira benimsedikleri değerler, sınırları, yaşam tarzları, kültürel ve etnik kimlikleri çok da fazla değişime uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Bu çalışmayı hazırlarken Emine Kapka’nın merak ettiği şey beslenme kültürünün bahsi geçen övünce ne kadar dahil olabildiğiydi.”
- Doç.Dr. Özlem Genç

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786259808604
Yayın Tarihi :2024-09-06
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Antik Roma Yemek Kültürü;Yemek tarifleri ile
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :440
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :165 X 245
Emeği Geçenler :
Yazar   : Emine Kapka
Grafiker   : Dilek Şişli
Hazırlayan   : Çağrı Öner
Editör   : Nil Dilara Çolak
İlgili Eserler