Antik Çağda Bağ ve Şarap, bir içecek olarak gündelik hayatın her gün daha fazla içine yerleşen, sosyal alışkanlıkları etkileyen şarabın bir anlamda çocukluk dönemini anlatır. Bağ ve şarap sanatının bugün ulaştığı noktanın arkasında binlerce yıllık bir birikim vardır ve Avrupanın modern bağcıları ve şarap üreticileri bu birikimin varlığını şarap ve bağ tarihçileri vasıtasıyla bilirler. Anadolu bağ ve şarap konusunda aslında uzun bir geçmişe sahiptir. Bu geçmiş üzüm yetiştiriciliği, bağcılıktan, şarabın üretimine, dağıtımına, ticaretine ve sosyal hayata etkisine kadar pek çok değişik yüzüyle karşımıza çıkar. Ersin Doğer şarabın antik dönem hikâyesini efsaneler, gerçekler ve kaynaklar vasıtasıyla araştırırken bir yandan da Anadolunun zengin kültürünün bir parçası olan şarabın bu coğrafyadaki ilk dönemiyle ilgili bilgiler de sunuyor.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789750502439
Yayın Tarihi :2000-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :197
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :165 X 235
Emeği Geçenler :
Yazar   : Ersin Doğer
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler
%10
Herbaryum

1,215.001,350.00
HerbaryumRosa Luxemburg