Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü, antik dünyanın bütününden -hem Yunan hem Roma yazınından- yemek tariflerinin derlendiği ve bunların günümüz mutfağında yeniden nasıl yaratılabileceğini gösteren bir kitaptır. O dönemlerden kalan ziyafet, içki ve şölen resimleri ile öykülerinin yananı, sonuç veren menüler yerleştirilerek, ikibin yıl öncesinin tatları, kokuları ve zevkleri ile günümüz yaşantısı arasında bir köprü oluşturulmaya çalışılmıştır.
Kitap sekiz bölümden oluşmakta ve her bölüm arkeolojik kanıtlarla desteklenmiş olan Yunanca ve Latince metinlere dayanmaktadır. Böylece Yunan-Roma yaşamına, yiyeceklerinin çeşitliliğine ve yemek kültürüne ilişkin mevcut tüm kaynakların elverdiği ölçüde doğru ve kapsamlı bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır.
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9789758293117 |
Yayın Tarihi |
:2001-04-01 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:160 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:1.Hamur |
Boyut |
:215 X 215 |