Arkeolojik zenginlik açısından rakipsiz, gastronomik zenginlik açısından Dünya’nın önde gelen sayılı mutfakları
arasında yer alan Türkiye'de birbirinden değerli pek çok sivil toplum örgütü her yıl bir birinden ilginç etkinliklere
imza atıyor. Ne var ki hem kültürel, hem bilimsel, hem de turistik açıdan önemli katma değer içeren onca
etkinliklerin pek çoğunun içeriği kayda bile geçmeden kaybolup gidiyor.
Antik Zaman Sofraları kitabı, bu bağlamda önemli bir eser ve her türlü takdiri hak ediyor. Çorbada tuzu olan çok;
Antandros Antik kentinin toprak altında kalan zengin kültürünü toprak üzerine çıkaran Prof. Dr. Gürcan Polat
liderliğindeki arkeoloji ekibi, Antik mutfak kültürünü kitap için derleyen Doç. Dr. Yasemin Polat, Antandros
kazılarının devamlılığı için destek olanlar, Kültürel Miras ve Arkeolojiyi anlatmak ve sevdirmek için çaba sarf eden
Antandros Derneği, Antik çağ lezzetlerini günümüzün damak tadına taşıyan “Aşçı Fok” Nurdan Çakır Tezgin,
Antandros Derneği'ne daima destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası...
Birbirinden değerli insanların dayanışması ile ortaya çıkan bu eseri okumak ayrı bir keyif, eserin içinde yer alan
antik lezzetleri tekrar yaşatmak ise önemli bir başarı. - Nezih Başgelen
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786053965817 |
Yayın Tarihi |
:2023-05-06 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Antandros'tan Günümüze Antik Zaman Sofraları |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:208 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:165 X 235 |