Neolitik Dönem'de prehistorik yaşamın birçok alanında radikal değişim ve dönüşümler
gerçekleşmiştir. Bunlardan en önemlisi belki de besin üretiminde büyük değişikliklere yol
açan tahılların evcilleştirilmesidir. Bu değişim döneminde yulaf lapası gibi tahıl temelli
yiyecekler ve sulu yemeklerin hazırlanmasına başlanmış dolayısıyla yemek yiyebilmek için
kaşıklara ihtiyaç duyulmuştur. Bütün dünyada yaygın olarak ele geçen arkeolojik
buluntulardan biri olan kaşıklar Anadolu'daki Neolitik yerleşimlerin birçoğunda açığa
çıkarılmıştır.
Elinizdeki kitap Anadolu Neolitiğinde kaşıkların kullanımı, bölgesel dağılımı ve yoğunluğunu
incelemeyi amaçlamaktadır. Tipolojik bir perspektifle kaşıkların uzun bir zaman dilimi
içerisindeki gelişimi ve kültürel konteksti üzerine odaklanmaktadır.
Bir önsöze en ilginç biçimde başlamanın yolunu Çetin Altan göstermişti oğlunun yani
Ahmet Altan'ın ilk romanı olan Dört Mevsim Sonbahar'da. Önsöz, 'Sözün sonu...' ifadesiyle
başlıyordu. Bu kitaba önsöz yazmam istendiğinde
ancak son sözü söyleyen kitabın yazarı oldu.Dilek Şişli
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786057397119 |
Yayın Tarihi |
:2021-10-28 |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:208 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap kağıdı |
Boyut |
:165 X 235 |