Anadolu Mutfağında Sokak Lezzetleri Gaziantep Kısa Özet
Turizm sektöründe artan çeşitlilik ile birlikte ziyaretçilerin destinasyon seçim ve tercihlerinde de çeşitliliğe rastlanmaktadır (Bayram, 2020: 1). Bu doğrultuda destinasyonun sosyal kökene sahip unsurlarından biri olan kendine özgü yeme-içme unsurları, tüketiciler için bir tercih nedeni olabilmektedir (Sarıışık, 2019: 211). yeme-içme unsurları; alışverişi, hazırlanışı, sunumu ve tüketimi ile bir bütün olarak kültürel bir ritüel olarak değerlendirilmektedir (Beşirli, 2010: 168). Tezcan (2000), kültürü tanımlayan belirleyici somut unsurlardan birinin yemek olduğunu ifade etmektedir. Destinasyonların kendine has şekilde oluşturduğu yemek kültürlerinden bir tanesi de sokak lezzetleridir (Altunbağ, 2020: 1). “Bir toplumun mutfağının yansıması” olarak değerlendirilen sokak lezzetleri, (Bayraktar ve Zencir, 2019: 1368) tarihi çok eskilere dayanan kültürlerden biri olmakla birlikte, yeme-içme ihtiyacının karşılandığı farklı alternatiflerden biridir (Altunbağ, 2020: 11).
Devamı
Format |
:Kitap |
Barkod |
:9786258187359 |
Yayın Tarihi |
:2023-04-05 |
Yayın Dili |
:Türkçe |
Orjinal Adı |
:Anadolu Mutfağında Sokak Lezzetleri Gaziantep |
Baskı Sayısı |
:1.Baskı |
Sayfa Sayısı |
:138 |
Kapak |
:Karton |
Kağıt |
:Kitap Kağıdı |
Boyut |
:135 X 195 |