Anadolu Mutfağında Sokak Lezzetleri Gaziantep Kısa Özet
Turizm sektöründe artan çeşitlilik ile birlikte ziyaretçilerin destinasyon seçim ve tercihlerinde de çeşitliliğe rastlanmaktadır (Bayram, 2020: 1). Bu doğrultuda destinasyonun sosyal kökene sahip unsurlarından biri olan kendine özgü yeme-içme unsurları, tüketiciler için bir tercih nedeni olabilmektedir (Sarıışık, 2019: 211). yeme-içme unsurları; alışverişi, hazırlanışı, sunumu ve tüketimi ile bir bütün olarak kültürel bir ritüel olarak değerlendirilmektedir (Beşirli, 2010: 168). Tezcan (2000), kültürü tanımlayan belirleyici somut unsurlardan birinin yemek olduğunu ifade etmektedir. Destinasyonların kendine has şekilde oluşturduğu yemek kültürlerinden bir tanesi de sokak lezzetleridir (Altunbağ, 2020: 1). “Bir toplumun mutfağının yansıması” olarak değerlendirilen sokak lezzetleri, (Bayraktar ve Zencir, 2019: 1368) tarihi çok eskilere dayanan kültürlerden biri olmakla birlikte, yeme-içme ihtiyacının karşılandığı farklı alternatiflerden biridir (Altunbağ, 2020: 11).

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786258187359
Yayın Tarihi :2023-04-05
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Anadolu Mutfağında Sokak Lezzetleri Gaziantep
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :138
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :135 X 195
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kübra Pektaş
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler